Wat we doen


“Jazi” is het Swahili woord voor “Geven”

 

De Jazi Foundation aanpak heeft 3 pijlers:

 

1. Geven: we geven aan en ondersteunen de meest effectieve non-profit organisaties

Jazi Foundation streeft ernaar de meest effectieve organisatie en interventies in de wereld te vinden en te ondersteunen. Dit doen we met name met een ‘venture philanthropy’ aanpak: we geven meerjarige, operationele steun, in de vorm van niet alleen financiële donaties, maar ook het toevoegen van waarde met onze kennis, tijd en netwerk.

Onze focus ligt hoofdzakelijk op kinderen, armoedebestrijding en onderwijs.

 

2. Delen: we delen en ontwikkelen kennis op het gebied van effectieve filantropie

Om onze eigen aanpak te blijven verbeteren zijn we constant op zoek naar kennis en best practices op het gebied van effectieve filantropie. Deze kennis delen we met andere filantropen, om ze te helpen effectiever te geven, en ook met goede doelen, zodat zij beter op de behoeften van grote gevers in kunnen spelen.

We initiëren en ondersteunen initiatieven die als doel hebben om geven effectiever te maken. Dit doen we via onze eigen initiatieven Effective Giving en Filantropie in Nederland, en de ondersteuning van Effectief Altruïsme Nederland.

 

3. Inspireren: we inspireren en verbinden een community van gevers

Alleen handelend is onze impact beperkt. Door ons enthousiasme te delen met een community van (potentiële) gevers creëren wij een hefboomeffect, met meer impact.

Het doel van deze community is om het gesprek over effectieve filantropie te stimuleren, gevers met elkaar in contact te brengen om ervaring en inspiratie te delen, en elkaar van intentie naar actie te helpen.