De vreugde van filantropie

De vreugde van filantropie

de vreudge van filantropie v2Vreugde. Dat is een centraal kenmerk van de filantropie, of dat zou het moeten zijn.

Filantropie is een kwestie van geven—van jezelf zowel als van je geld. En hoe meer je geeft, hoe meer je terugkrijgt—natuurlijk niet in de vorm van geld, maar in meer spirituele vormen van waarden; zoals verbinding, doel en betekenis.

Filantropie kan fungeren als een integrerende kracht die voldoening brengt, juist omdat het zoveel diverse, maar essentiële elementen omvat. Het overlapt deels met de spirituele kwaliteiten van religie; het komt voort uit de economie; het vult het werk van de overheid aan en het vergroot het familiegevoel.

Een ander gevoel van voldoening dat filantropie met zich meebrengt wordt uitgedrukt in een woord dat je niet vaak hoort, maar dat een veel voor ons betekent: intentionaliteit. Dat is de kunst om dingen doelbewust te doen.

Intentionaliteit is een bijzonder kenmerk van de nieuwe filantropie, waar het veel zwaarder weegt dan bij de oude filantropie. De oude filantropie kenmerkt zich door het gevoel aan een verplichting te voldoen. Wat de nieuwe filantropie met zich meebrengt is dat donoren nu schenkingen doen die voor hen betekenisvol zijn en die op een hoger niveau verbinden.

Omdat de waarde van filantropie niet gemakkelijk in geld is uit te drukken, kan de opbrengst des te groter zijn, waardoor er een waarde wordt gegenereerd die verder reikt dan geld, als je handelt met intentionaliteit en ernaar streeft om de voldoening die je zoekt te verzekeren.

Je kunt je gift een geldwaarde toekennen, maar de grootste waarde van een gift is gekoppeld aan het feit dat het vier elementen met zich meebrengt; de geest van religie, de band van familie, de urgentie van een economische kracht en de kracht van de overheid. Het is een daad van liefde die door jou, via anderen, de wereld in wordt gezonden om een noodzakelijke verandering teweeg te brengen.

Gebaseerd op inhoud van: The Art of Giving – Where the Soul Meets a Business Plan, van Jeffrey R. Solomon

By |2014-05-30T14:10:15+02:00mei 30th, 2014|Blog|Reacties uitgeschakeld voor De vreugde van filantropie

About the Author:

Founder @ Jazi Foundation, Chairman @ Effective Giving